It is like a Finger Pointing a Way to the Moon

Performance |

KVS

Les 19, 20, 24 & 25 avril 2024

It is like a Finger Pointing a Way to the Moon

Performance

Moya Michael, Victoire Karera Kampire, Simon Thierrée, Joachim Ben Yakoub / KVS & WIELS

In It is Like a Finger Pointing a Way to the Moon gaat Moya Michael op zoek naar de beweging van verschillende onverzettelijke talen. Geleid door Bruce Lee’s toespeling op een oude Zen Boeddhistische wijsheid in zijn baanbrekende film Enter the Dragon, “Focus niet op de vinger of je mist al die hemelse glorie!”, stelt ze voor om mee te bewegen met wat we niet kunnen bevatten. Te verdwijnen om de woorden te behouden die ons voorafgaan, die ons nooit hebben verlaten. Te transformeren om wat ons voorafging te bewaren. In hechte samenwerking met een groep genodigde artiesten, danst ze dichtbij de bewakers van woorden en ritmes van onbuigzame, nog levendige maar in de wind geslagen werelden en nodigt ze ons uit om te luisteren naar beelden van ontmoetingen op het moment dat ze weerklinken. In nauwe relatie met de elliptische impuls van de maan dagen zij de mogelijkheid uit om de overblijfselen van een taal innerlijk aan te voelen, zodat hoe dieper ze zich in hun lichaam bewegen, hoe breder ze zich begeven in haar versnipperde maar duurzame woordenschatten en grammatica, zonder ze ooit vast te grijpen of op te eisen.

Date(s)

Les 19, 20, 24 & 25 avril 2024

Horaire

20h30 – 22h00

Lieu

KVS BOX

Arduinkaai 7,

1000 Brussels

Public(s)

Tout public

Prix d'entrée / Participation

20€

Réservation

KVS

KVS is het Vlaamse stadstheater van Brussel. Onze unieke positie in de hoofdstad van Vlaanderen, België en Europa is de alfa en omega van onze werking.

KVS wil repertoire herinterpreteren in relatie tot de stad die meer dan ooit de wereld is.  KVS omarmt de stad in haar pluraliteit en wil haar artistieke stem versterken in het kunstenveld. Interculturaliteit op en naast de scène is voor KVS dan ook geen opdracht of uitdaging, maar een logisch uitgangspunt. Net als een sterke Vlaamse en internationale aanwezigheid.

KVS werkt met een open ensemble van makers, spelers, regisseurs, choreografen en auteurs.
Zij ontwikkelen in KVS zowel persoonlijk werk als een gedeeld traject, met kruisbestuivingen over de jaren heen.

Wij willen een mentale en fysieke ontmoetingsplaats zijn, een stadsader van traditie naar toekomst.

Vanuit een inclusieve visie op wat kunst vermag, streven we naar een intercultureel, intergenerationeel en genderdivers stadstheater, dat resoneert tot ver buiten Brussel.

Partager :

Découvrez d'autres activités